A kosár üres

  Fizetendő: 0 Ft

  Termékek

  Általános Szerződési Feltételek

  Adatvédelmi nyilatkozat

  Adatvédelem és hozzáférés biztosítása

  A webáruházban található szolgáltatások többsége nem kívánja meg az előzetes azonosítást, így ezen szolgáltatások tartalmához személyazonosságod feltárása nélkül hozzáférést biztosítunk.
  A webáruház meghatározott részei megtekintésének ellenben feltétele, az azonosításra szolgáló információk megadása, melynek során a felhasználók egyidejűleg hozzájárulnak ahhoz, hogy adataikat azonosítás céljából társaságunk nyilván tartsa. Amennyiben úgy döntesz, hogy a kért személyes információt nem adod meg, elfogadod annak a lehetőségét, hogy nem férsz hozzá a webáruház bizonyos részeihez.
  Az általad a társaságunk rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a webáruház üzemeltetője a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kezeli.
  Kijelentjük, hogy azokat az egyéb, nem személyes adatnak minősülő információkat, amelyeket bármilyen formában (levél, e-mail) ügyfélszolgálatunkra küldesz, kizárólagosan a probléma megoldására használjuk, és egyébiránt azokra is a jogszabályokban előírt adatvédelmi kötelezettség vonatkozik.
  A BudaKonzol a személyes adataidat kizárólag azon időtartamig őrzi, kezeli és tárolja, amíg az megfelel a vonatkozó jogi és etikai előírásoknak.

  Vonatkozó jogszabályok

  Az adataid kezelésére vonatkozó legfontosabb jogforrások az Adatvédelmi törvény, az egyes szolgáltatásokat érintő adatkezelési jogszabályok és az adatvédelmi biztos vonatkozó ajánlásai.
  Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült kérdéseit, véleményét az info@budakonzol.hu e-mail címre juttathatja el a társaság számára.

  Információ titokban tartása

  A BudaKonzol az Ön személyes adatait – az adatvédelemről rendelkező jogszabályokban előírtak kivételével – nem hozza harmadik, illetéktelen személy tudomására.

  Hozzáférés joga

  Önnek törvényben meghatározott joga és technikailag biztosított lehetősége van arra, hogy hozzáférjen és frissítse a személyes adatait, illetve kérje azok törlését.
  Portálunk, illetve annak rendszergazdája mindenkor szem előtt tartja, hogy a személyes adatokat karbantartsa. Amennyiben Ön frissítés céljából szeretne hozzáférni, illetve javítani kívánja a nálunk nyilvántartott személyes adatait, ezt - bejelentkezés után - a saját felhasználó nevére kattintva teheti meg (a vízszintes menüsor alatti személyes információs sávban - a Kilépés felirat mellett).
  Írásbeli kérelmére részünkre átadott személyes és egyéb adatait a személyes adatok védelméről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően töröljük.

  Személyes adatok tárolása

  Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott adatokhoz kizárólag a BudaKonzol azon alkalmazottai férhetnek hozzá, akiknek munkaköri kötelezettsége ezen adatok kezelése. A társaság alkalmazottai a rendelkezésünkre bocsátott személyes és egyéb adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően és bizalmasan kezelik.
  A BudaKonzol minden, a rendelkezésére álló, technikai és egyéb eszközt igénybe vesz az adatok biztonságos tárolása, őrzése, valamint az adatokkal való visszaélés megelőzése érdekében.
  Weboldalunk meglátogatásakor, az oldalakon történő tallózás során a BudaKonzol az Ön felhatalmazása és engedélye nélkül semmilyen személyes adatot nem rögzít Önről. A társaság a webáruház látogatottságáról kizárólag névtelen információkat gyűjt be. /Például a leggyakrabban látogatott oldalak és keresések./
  A BudaKonzol elzárkózik az úgynevezett "spam" (kéretlen levelek) gyakorlatától. A "spam" tartalmát illetően azt a helyzetet fedi le, amikor kérés nélkül nagy számban küldenek e-maileket Önnek, olyan személyek akikkel korábban nem állt kapcsolatban.
  A BudaKonzol ugyanakkor fenn kívánja tartani annak a lehetőségét, hogy amennyiben a megítélése szerint bizonyos információ Önnek fontos lehet, Önt erről e-mailen értesítse, egyidejűleg biztosítva Önnek a szolgáltatás visszautasításának lehetőségét. A személyes adatok felhasználása, a felhasználás célja, módozatai körében a BudaKonzol jelen nyilatkozatban foglaltak szerint jár el.

  Kereskedelmi mennyiséget és viszonteladókat NEM áll módunkban kiszolgálni !

  Általános tudnivalók a szoftverekkel kapcsolatban

  A játékszoftverek – a szerzői jogvédelmen alapulói kiadói terjesztési megkötések miatt elképzelhető, hogy csak Magyarország területén belül aktiválhatók a neten ill. játszhatóak más országban történő működésük nem szavatolt. Ugyanezen okból kifolyólag a kapható játékszoftverek otthoni felhasználási joggal kerülnek értékesítésre. A szoftver adathordozó használatba vételekor mindig legyen figyelemmel a cd/dvd lemezek általános használati szabályainak betartására, különös tekintettel a szobahőmérsékletű, karc- és szennyezettség mentes használatra, valamint a lejátszó eszköz és operációs rendszer utasításaira is. A szoftverek a számítógép vagy játékgép (konzol) használati útmutatójában leírtak szerint használhatóak.

  A gondos játékválasztás nagyban elő tudja segíteni a játékkal kapcsolatos megelégedettséget, pozitív élményeket, míg egy nem megfelelően átgondolt választás sok fejfájást és gondot okozhat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mielőtt megvásárolja a játékszoftvert, megfelelő gondossággal mérje fel számítógépe teljesítményét, paramétereit és ennek megfelelően válasszon. Ez az átgondoltság az Ön érdeke is, hiszen az ebből adódó problémák sajnos nem tekinthetőek szavatossági kérdésnek, így minden felelősség Ügyfél vállán nyugszik.

  A játékprogramok többségéhez angol nyelvismeret illetve azaktiváláshoz/használathoz internet kapcsolat szükséges lehet. A LIVE és a kapcsolódó játékmódokhoz szükséges LIVE szolgáltatás elérhető Magyarországon, azonban technikai okokból a magyar Windows XP-vel nem működik együtt. Így hivatalosana LIVE-os játékok internetes, online játéka sem lehetséges magyar XP-n. Egyes, hazánkban korábban megjelent játékok hazai változatai Live-os hozzáférést nem biztosítanak, ezekben jellemzően Live kód sincsen. Emiatt felmerülő kérdésekesetén a Microsoft (ezért mi sem) semmilyen észrevételt nem fogad el.

  Üzemeltető minden szavatosságot kizár olyan esetben, amikoraz adott gép eredeti állapota meg lett szüntetve, például konzolgépek esetén a másolásvédelmi eljárás ki lett iktatva (chipelés), illetve Windows esetén, ha az nem gyári, legális, jogtiszta példány. Konzol játékprogramok (Playstation,Xbox)

  A konzoljátékok használata alap esetben igen egyszerű. Bekell helyezni a lemezt/adat hordozót a játékkonzol használati utasításának megfelelően az olvasó részbe, és a játék magától elindul.

  Szoftverek:

  Új, bontatlan játékszoftver esetén:3 munkanap

  Használt játékszoftver esetén: 3 munka nap

   

  Fontos tudni, hogy a konzoljátékok túlnyomó többsége teljesen angol nyelvű  Viszonylag ritka a honosított kiadás, magyarkézikönyv sem túl gyakori. Ügyfél köteles meggyőződni róla, hogy a megfelelő(gyári állapotú) konzol típussal és változattal rendelkezik, az esetlegestévedésért ő felel. Sem az egyes géptípusok, sem az egyes géptípus verziók nem átjárhatóak. Azaz egy Playstation 3-as játékprogram nem fog működni semXbox-360-ason, sem pedig Playstation 2-esen (vagy fordítva).

  Az egyes konzol típusának megfelelően egyéb jellemzője is lehet a játéknak, amit érdemes leellenőrizni, pl.: memóriakártya-hely igény a mentéshez, TV típusok támogatottsága, többjátékos mód és annak módja stb.

  Az Xbox 360 Live és a hozzá kapcsolódó játékmódokhivatalosan nem érhetők el Magyarországon, ezért ezzel kapcsolatban semmilyen észrevételt nem fogad el a Microsoft és ezért mi sem tudunk segíteni ilyen kérdésekben. Magyarországon – Európához tartozása végett – mindig az európaiszabványos PAL formátumú konzoljátékok vásárolhatóak meg.

   

  Fizetési és szállítási tudnivalók:

  A BudaKonzol webáruházában vásárolt termékek továbbértékesítése nem megengedett, viszonteladókat nem szolgálunk ki.

  Az oldalunkon megrendelt termékeket utánvételes (a csomag átvételekor a kézbesítőnek fizetendő készpénzben vagy bankkártyával) küldeményként tudjuk eljuttatni hozzád, amennyiben azt szeretnéd. Futárszolgálatunk, a GLS Magyaország Kft. (Elérhetőség: Telefon: +36 1 802 0265. Mobil: +36 20 890-0660) futárszolgálat az ország egész területén igénybe vehető, melynek költsége egységesen bruttó 1.190 ft-. A raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő a csomag feladásától számítva 1-2 munkanapot vesz igénybe. Ha mégis a személyes átvételt preferálod, úgy üzletünkben bankkártyás és készpénzfizetés ellenében (1036 Budapest, Lajos utca 49/A.) veheted át a terméket.

  Előfordulhat, hogy a raktáron felirat egyetlen egy darab játékot takar, vagy rendszerhiba miatt látod, hogy az elfogyott termék még raktáron van. Ezért szeretnénk kijelenteni, hogy még a raktáron levő státuszú termékek esetében sem tudjuk garantálni, hogy az adott játék reálisan az az üzletben van, illetve postázható. Az ilyen termék rendeléséből fakadó károdért sajnos nem tudunk felelősséget vállalni, azt azonban vállaljuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül értesítünk, ha az adott termék még sincsen ténylegesen raktáron.

  A raktáron levő termékek esetében a feltüntetett ár az a bruttó ár, amennyit fizetned kell a termékért (ehhez addicionálisan hozzátevődik a futárdíj).
  A rendelhető, előrendelhető termékek esetében feltüntetett ár, az árkalkulációkor fennálló piaci helyzet szerint került kialakításra. A rendelhető, előrendelhető termékek az árkalkuláció pillanatában még nincsenek ténylegesen az üzletben- sőt, előfordulhat, hogy még hosszú hónapokig nem is lesznek- az előrendelhető termékeknél mindig látod a termék adatlapján, hogy mikor érkezik. Ilyenkor az ármeghatározásnál a kiadó által felkínált árakat, valamint az aktuális devizaárakat vesszük figyelembe. Mivel a termékek raktárunkba érkezéséig sok idő eltelik(eltelhet), így külső tényezők- a kiadó áremelése, a forint jelentős gyengülése- arra kényszeríthet minket, hogy változtassunk az oldalon korábban megjelentetett áron. A még meg nem jelent konzolok, és azok játékainak árai tájékoztató jellegűek!

  Elállás joga

  Minden ide vágó rendelkezés megtalálható az alábbi link-en:

  http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709

  Jogod van interneten történő vásárlás esetén a termék átvételtől számított 14 napon belül a vásárlástól indoklási kötelezettség nélkül elállni. Az elállás határidőben történik, ha 14 napon belül elküldöd írásbeli nyilatkozatodat a info@budakonzol.hu email címre. A nyilatkozatod mindenképp tartalmazza: a rendelési nevedet, a címedet, a visszaküldeni/visszahozni kívánt termékeket, a rendelés dátumát, valamint jó, ha feltünteted a rendelési azonosítót is.

  Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

  A termék visszavételéhez nem vagy köteles az eredeti számlát elhozni, azonban köteles vagy az összes tartozékot visszaszolgáltatni és a garancialevelet bemutatni.

  Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?

  Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].
   
  Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

   

  Általános szavatossági tudnivalók

  Webáruház szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. A Webáruházban vásárolt árucikkekre az általános szavatosság szabályai érvényesek , mivel a Webáruházban kapható árucikkek nem tartoznak az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jogszabály hatálya alá.

  Az általános szavatossággal kapcsolatban a jelenlegi törvényi szabályozás (Ptk.) főbb paramétereiben, többek között így rendelkezik:305/A.§ (1) Ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a kötelezett mentesül a szavatossági felelősség alól. Mentesül a kötelezett a szavatossági felelősség alól akkor is, ha a hiba a jogosult által adott anyag hibájára vezethető vissza, feltéve, hogy az anyag alkalmatlanságára a jogosultat figyelmeztette.

   

  (2) Fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában meg volt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.

  306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

  a) elsősorban - választása szerint -kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;

   

  b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

  (2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

  307. § (1) A jogosult a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni.

  (2) Fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.

  (3) A közlés késedelméből eredő kárért a jogosult felelős.

  308. § (1) A jogosult a teljesítés időpontjától számítotthat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. Ha a dolog használhatóságának legkisebb időtartamát hatósági előírás vagy kötelező műszaki előírás határozza meg (kötelező alkalmassági idő), és ez hat hónapnál rövidebb, az igény érvényesítésére ez a határidő irányadó.

   

  (2) Ha a szerződés állat szolgáltatására irányul, a szavatossági igény a teljesítéstől számított hatvan nap alatt évül el.

   

  (3) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetés szerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

   

  (4) Fogyasztói szerződés esetében a fogyasztó - az (1)-(2)bekezdéstől eltérően - a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét. Az ennél rövidebb elévülési határidőt megállapító kikötés semmis. Ha a fogyasztói szerződés tárgya használtdolog, a felek rövidebb határidőben is megállapodhatnak, egy évnél rövidebb elévülési határidő azonban ebben az esetben sem köthető ki.

   

  308/A. § (1) Ha a jogosult igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, így különösen, ha a hiba a jellegénél vagy a dolog természeténél fogva a 308. §-ban meghatározott határidőn belül nem volt felismerhető, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított egy év, tartós használatra rendelt dolog esetében három év. Ha a kötelező alkalmassági idő három évnél hosszabb, az igényérvényesítésére ez a határidő az irányadó. E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár.


   

  X